Domek na szlaku z warzelni soli do tężni
Moderator: krajan
Domek na szlaku z warzelni soli do tężni
Gdzie się znajduje poza Bydgoszczą taki domek ?
- Załączniki
-
- DSC06026.JPG (131.95 KiB) Przejrzano 10682 razy
Re: Domek w polu
Zławieś Wielka. Pozostałości po stacji LPG?
Nie
Nie
50 km na zachód o Katowic

"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Nie
-
klemensbox
- brak
okolice Ostromecko ??
Dalej
Mozgowina, Rafa, Pień?. Wygląda to mi na dolinę Wisły. Z tyłu za drzewami jest (chyba) zbocze doliny Wisły.
Stanislaw pisze:Wygląda to mi na dolinę Wisły. Z tyłu za drzewami jest (chyba) zbocze doliny Wisły.
Dobry trop tylko że dalej od Bydgoszczy w naszym województwie w bardzo znanej miejscowości
Zdjęcie zrobione z konstrukcji Jakuba Graffa po której spływa wodny roztwór soli
Tak mi się wydaje 
Nie ale ciepło blisko 
Podpowiedż :taki wiatraczek jest blisko.
- Załączniki
-
- DSC06029.JPG (66.03 KiB) Przejrzano 9494 razy
Czyli okolice Ciechocinka. Za tężniami jest wioska/przedmieście Wołuszewo.
Zagadka z cyklu trudnych.Uznaję obydwie odpowiedzi, były bliskie prawdy.
Zdjęcie zrobione ze szlaku z warzelni soli do tężni na kierunek Słońsk Dolny. Zaintrygował mnie ten domek w polu.Swoją drogą co tam mogło być?.
Zdjęcie zrobione ze szlaku z warzelni soli do tężni na kierunek Słońsk Dolny. Zaintrygował mnie ten domek w polu.Swoją drogą co tam mogło być?.
Pakamera rolnika tudzież domek gospodarczy pracowników z pola 
A może stacja (a właściwie stacyjka
) pomp? Czy w pobliżu nie ma przypadkiem Wisły (tudzież innego zbiornika wody stojącej)?
U mnie w Wąbrzeźnie też stał sobie kiedyś taki budyneczek w szczerym polu i to właśnie była stacja pomp wodociągu z jeziora do zakładów chemicznych.
U mnie w Wąbrzeźnie też stał sobie kiedyś taki budyneczek w szczerym polu i to właśnie była stacja pomp wodociągu z jeziora do zakładów chemicznych.