Dużo dalej. Podpowiedź: Zdjęcie zrobione zostało z najdalszego punktu, pozwalającego zobaczyć taki właśnie układ. Z chodnika. (Mimo niepogody testowałem zbliżenie w nowym aparacie)
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Nie ze skarpy. Pisałem, że z chodnika. No to chyba starczy męczenia was tym GSF-em. Poniżej większy widok, lekkie zbliżenie, (z nazwą Szubińska) i kadr z 'sv', z miejsca GSF. Zdjęcie było zrobione z tego właśnie chodnika, na dole Seminaryjnej, przy rogu z Lubelską.
Celowałem w Seminaryjną na początku lecz ile razy bym nie sprawdzał parametrów lini prostej i następnie porównywał ze zdjęciem na ów portalu g... to mi się nie zgadzały parametry. Patrzałem na zły kierunek przez co wierzy nie namierzyłem i zmyliła mnie ta stojąca przy Św. Trójcy nie udało mi się namierzyć tej właściwej.
Załączniki
seminaryjna — kopia.jpg (78.66 KiB) Przejrzano 4479 razy
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
^^^ Te zdjęcia z 'sv', obiekty na dalszym planie mocno oddalają. Przez to niektórych z nich, nawet się nie dostrzeże. Choć moje zbliżenie były spore, to jednak w rzeczywistości, ten kościół nie jest aż tak daleko jak to widać na 'sv' . Liny są doskonale widoczne 'gołym okiem'.
jasiek pisze:Kościół na Placu Kościeleckich
Jaśkowi, który może nie wie o co chodzi w tych 'GSF' przypomnę, że odgadujemy i wskazujemy miejsce, "gdzie stał fotograf", z którego wykonał zdjęcie.
Mówiąc wprost Bydziak, to jeszcze do żadnego GSF nie ruszyłem się sprzed komputera aby sprawdzić gdzie stałeś robiąc kolejne ujęcie
Aczkolwiek każda zagadka przez ciebie wrzucana jest warta uwagi i obejrzenia ów ujęcia w rzeczywistości, ile to człowiek nie widzi poruszając się w tłumie ludzi na co dzień.
Bunkerites of Poland