Kościół na pl. Kościeleckich, zdjęcie z ulicy Seminaryjnej

Zagadki które zostały rozwiązane.

Moderator: krajan

Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak

Kościół na pl. Kościeleckich, zdjęcie z ulicy Seminaryjnej

Post autor: BYDZIAK 1958 »

Takie można odnieść pierwsze wrażenie, patrząc na to w zbliżeniu.
A pytanie jest proste.
GSF :?:
Załączniki
liny.JPG
liny.JPG (16.5 KiB) Przejrzano 4751 razy
jaras
BSMZ Bunkier

Re: Wieża wsparta linami.

Post autor: jaras »

Spod ratusza
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak

Dużo dalej. Podpowiedź: Zdjęcie zrobione zostało z najdalszego punktu, pozwalającego zobaczyć taki właśnie układ. Z chodnika. (Mimo niepogody testowałem zbliżenie w nowym aparacie) :mrgreen:
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak

Podpowiedź do ustalenia namiarów. :D
Załączniki
liny2.JPG
liny2.JPG (23.59 KiB) Przejrzano 4642 razy
Awatar użytkownika
kita
BSMZ Bunkier

Post autor: kita »

Szubińska
Bunkerites of Poland

Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak

^^^ Nie, ale bardzo blisko. :1
Podpowiem, że w kadrze, z miejsca z którego było zrobione zdjęcie, jest również nazwa ulicy - 'Szubińska'. :D
wlodi
brak

Post autor: wlodi »

to może zrobiłeś je ze skarpy w okolicach fotonu chociaż raczej z drugiej strony skarpy bliżej reala
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak

Nie ze skarpy. Pisałem, że z chodnika. No to chyba starczy męczenia was tym GSF-em.
Poniżej większy widok, lekkie zbliżenie, (z nazwą Szubińska) i kadr z 'sv', z miejsca GSF.
Zdjęcie było zrobione z tego właśnie chodnika, na dole Seminaryjnej, przy rogu z Lubelską.
Załączniki
liny3.JPG
liny3.JPG (49.73 KiB) Przejrzano 4534 razy
sem.JPG
sem.JPG (23.53 KiB) Przejrzano 4534 razy
jasiek
brak

Post autor: jasiek »

Kościół na Placu Kościeleckich
Awatar użytkownika
kita
BSMZ Bunkier

Celowałem w Seminaryjną na początku lecz ile razy bym nie sprawdzał parametrów lini prostej i następnie porównywał ze zdjęciem na ów portalu g... to mi się nie zgadzały parametry. Patrzałem na zły kierunek przez co wierzy nie namierzyłem i zmyliła mnie ta stojąca przy Św. Trójcy :mrgreen: nie udało mi się namierzyć tej właściwej.
Załączniki
seminaryjna — kopia.jpg
seminaryjna — kopia.jpg (78.66 KiB) Przejrzano 4479 razy
Bunkerites of Poland

Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak

^^^ Te zdjęcia z 'sv', obiekty na dalszym planie mocno oddalają. Przez to niektórych z nich, nawet się nie dostrzeże. Choć moje zbliżenie były spore, to jednak w rzeczywistości, ten kościół nie jest aż tak daleko jak to widać na 'sv' . Liny są doskonale widoczne 'gołym okiem'.

jasiek pisze:Kościół na Placu Kościeleckich

Jaśkowi, który może nie wie o co chodzi w tych 'GSF' przypomnę, że odgadujemy i wskazujemy miejsce, "gdzie stał fotograf", z którego wykonał zdjęcie.
Awatar użytkownika
kita
BSMZ Bunkier

Mówiąc wprost Bydziak, to jeszcze do żadnego GSF nie ruszyłem się sprzed komputera aby sprawdzić gdzie stałeś robiąc kolejne ujęcie ;)

Aczkolwiek każda zagadka przez ciebie wrzucana jest warta uwagi i obejrzenia ów ujęcia w rzeczywistości, ile to człowiek nie widzi poruszając się w tłumie ludzi na co dzień.
Bunkerites of Poland

ODPOWIEDZ