Koniec torów na terenie Zachemu
Moderator: krajan
Koniec torów na terenie Zachemu
gdzie to może być ?
- Załączniki
-
- DSCF9038.JPG (196.1 KiB) Przejrzano 9798 razy
Re: koniec torów
Przy Rynkowskiej może być... (ale nie musi
)
Nie, nie to nie Rynkowska...
Zagadka mnie zaciekawiła, ale nie potrafię póki co ustalić nawet przybliżonego miejsca. Może zacznijmy delikatnie:
- Prądy/Błonie?
- okolice byłego Zachemu?
- Prądy/Błonie?
- okolice byłego Zachemu?
To ja też ostrożnie: okolice Zachemu...
Tereny po Belmie ?
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Nie, to nie resztki Belmy. Tak jak w podpowiedzi okolice Zachemu
No to podaję właściwą odpowiedź:
Tory na zdjęciu wychodzą na zewnątrz wschodniej części ogrodzenia Zachemu na wysokości charakterystycznej "gałązki" magazynów Nitrochemu. Kawałek dalej za płot wychodzą następne tory. Charakterystyczne ślady "wykopek" w lesie na przedłużeniu torów oraz to, że na niektórych mapach zaznaczone jest tam ogrodzenie znacznie wybiegające poza ogrodzenie obecne i wreszcie to, że są tam wykopy po złomiarzach wyciągających kable biegnące do nikąd, wskazuje, że planowano wybudować tam jeszcze dwa magazyny. Budowę zaniechano i zostały tylko ślady...
Tory na zdjęciu wychodzą na zewnątrz wschodniej części ogrodzenia Zachemu na wysokości charakterystycznej "gałązki" magazynów Nitrochemu. Kawałek dalej za płot wychodzą następne tory. Charakterystyczne ślady "wykopek" w lesie na przedłużeniu torów oraz to, że na niektórych mapach zaznaczone jest tam ogrodzenie znacznie wybiegające poza ogrodzenie obecne i wreszcie to, że są tam wykopy po złomiarzach wyciągających kable biegnące do nikąd, wskazuje, że planowano wybudować tam jeszcze dwa magazyny. Budowę zaniechano i zostały tylko ślady...
Machtel, czemuż taki niecierpliwy jesteś? Jak nikt nie zna odpowiedzi to niech zagadka wisi... Tym większy splendor spadnie na tego, który po długim czasie ją rozwiążę 
machtel pisze:...wyciągających kable biegnące do nikąd, wskazuje, że planowano wybudować tam jeszcze dwa magazyny. Budowę zaniechano i zostały tylko ślady...
Nie do nikąd tylko właśnie do dwóch magazynów, po jednym zachował się wał ziemny okalający budynek a drugi wał jest już rozmyty. Zachowały się ślady po torowisku i betonowe drogi pod mchem. Są jeszcze fundamenty po mniejszym budynku który był między magazynami. Ten stan rzeczy to efekt "cofnięcia ogrodzenia", ale to temat na inny wątek.
Re: Koniec torów na terenie Zachemu
Twoje słowa Wichura przyjmuję jako słuszną krytykę. Poprawię się...