Fontanna Lager IV Kaltwasser
Re: Fontanna Lager IV Kaltwasser
Tak, podaje w cyfrach ale tak jak napisałeś, skala jest mało czytelna. Większe zaufanie mam do tradycyjnych kompasów.
Daj znać jak będziesz jechał sprawdzić.
Daj znać jak będziesz jechał sprawdzić.
Witam
Może ktoś oznaczyć fontannę na mapie google. Dzisiaj szukałem i nie mogłem jej znaleźć
Pozdrawiam.
Może ktoś oznaczyć fontannę na mapie google. Dzisiaj szukałem i nie mogłem jej znaleźć
Pozdrawiam.
Dziękuję za pomoc w odnalezieniu fontanny, ojciec mówił prawdę "....licz na siebie" 
Fontanna dzisiaj wygląda tak ...
- Załączniki
-
- 20160711_144156b.jpg (188.45 KiB) Przejrzano 4368 razy
Nie raz sprzątaliśmy i będziemy sprzątali jeszcze nie raz. Grunt to się nie poddawać.
To jest zdecydowanie syzyfowa praca, bo po dniu kiedy było sprzątane zastaliśmy znowu bałagan i śmieci
O chętnych do sprzątania już nie będę wspominał, bo to trudny temat
Niestety umiejscowienie tego "reliktu przeszłości" jest niekorzystne by utrzymać to miejsce w ciągłym porządku i ładzie.
Czasem nachodzą mnie czarne myśli, że kiedyś ktoś to wyburzy...
opcja SZUKAJ
viewtopic.php?f=104&t=7259&hilit=fontanna
i nawet na mapie zaznaczone jest
To jest zdecydowanie syzyfowa praca, bo po dniu kiedy było sprzątane zastaliśmy znowu bałagan i śmieci
Niestety umiejscowienie tego "reliktu przeszłości" jest niekorzystne by utrzymać to miejsce w ciągłym porządku i ładzie.
Czasem nachodzą mnie czarne myśli, że kiedyś ktoś to wyburzy...
esina pisze:Dziękuję za pomoc w odnalezieniu fontanny, ojciec mówił prawdę "....licz na siebie"
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
GrapHite pisze:Nie raz sprzątaliśmy i będziemy sprzątali jeszcze nie raz. Grunt to się nie poddawać.
Czasem nachodzą mnie czarne myśli, że kiedyś ktoś to wyburzy...esina pisze:Dziękuję za pomoc w odnalezieniu fontanny, ojciec mówił prawdę "....licz na siebie"
opcja SZUKAJ
Dzięki,,, nie trafiłem wcześniej na tego posta, choć przeglądałem wiele postów, związanych z fontanną.
Ci którzy byli przy fontannie, zapewne zauważyli brak trzonu z dyszą lub dyszami. Ślady na dnie misy(basenu) fontanny wskazują, że "sikawka" mogła być zamontowana na dodatkowej konstrukcji podpartej na cokołach. Mogło to wyglądać tak, jak w fontannie na dziedzińcu zamkniętego Zakładu Karnego w Łęczycy. Foty poniżej.
- Załączniki
-
- Fontanna.jpg (72.07 KiB) Przejrzano 3561 razy
-
- Fontanna2.jpg (117.08 KiB) Przejrzano 3561 razy
-
- Fontanna1.jpg (116.18 KiB) Przejrzano 3561 razy